Можемо і відповісти: Лукашенко пригрозив Росії потужним ударом
Категорія
Політика
Дата публікації

Можемо і відповісти: Лукашенко пригрозив Росії потужним ударом

Можемо і відповісти: Лукашенко пригрозив Росії потужним ударом
Джерело:  online.ua

Білорусь може обмежити ввезення продуктів з Росії у відповідь на аналогічні дії Москви. Мінськ хоч і хоче дружити з Москвою, але в будь-який момент може і відповісти на безпардонні і нахабні кроки російської влади, спрямовані тільки на приниження білорусів. З такими погрозами на адресу РФ виступив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Ми вже сьогодні особливо не страждаємо, що російська сторона закриває нам ринок за продуктами харчування. Притому нахабно, безпардонно, без причини. Щоб нахилити, принизити. Ми цим не відповідаємо. Але ж ми можемо і відповісти. Колись було, коли вони почали нас торпедувати. Ми почали їх автомобілі перевіряти під Смоленськом. і черга вишикувалася залізницею і автотранспорту до Кремля. Тоді побачили, що так робити не можна", - гнівно прокоментував ситуацію Лукашенко.

Білоруський лідер в черговий раз зазначив, що Мінськ налаштований на "братні і сусідські" відносини з Москвою. Але вони, за словами Лукашенка, можливі тільки, якщо на них погодиться Росія, яку президент назвав "старшим братом Білорусі".

Лукашенко додав, що буде домагатися рівних умов співпраці з Росією. Він зазначив, що це не означає взяти все, що є в Росії і Білорусі, скласти і навпіл поділити.

"Не треба нам, ми подавимося від цього шматка. Ми повинні просто існувати в рівних умовах. І конкурувати. І я впевнений, що ми впораємося", - підкреслив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко зважився на потужний удар по Росії у відповідь на провал переговорів з Москвою щодо ціни на нафту. Він підписав указ про введення 50-процентного податку на транзит російської нафти. Тоді білоруський президент звинуватив Кремль у спробі нажитися на свому сусіді, продаючи йому нафту за занадто завищеною ціною. За підсумками суперечок з Путіним Лукашенко зазначив, що відмовився від дорогої російської нафти і попередив російського главу, що Мінськ буде шукати інші шляхи купувати нафту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білорусь готова відмовитися від російського газу і має намір забрати у Росії нафтопровід "Дружба", якщо Москва не знизить ціну на газ. З такими погрозами виступив президент Білорусі Олександр Лукашенко, який пригрозив особисто главі Кремля Володимира Путіну, що плюне на нього так само, як він вчинив з Білоруссю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?