Треба на колінах стояти: Лукашенко зважився на сміливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Треба на колінах стояти: Лукашенко зважився на сміливе рішення

Треба на колінах стояти: Лукашенко зважився на сміливе рішення
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко виступив з важливою новиною. Він наголосив, що веде переговори про закупівлі нафти за світовими цінами, в тому числі зі США, Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

"Блискучі у мене з ними відносини. Кажуть, скільки треба, стільки нафти поставимо. Звичайно, це світова ціна. Але якість нафти там краща", - підкреслив Лукашенко і нагадав, що у випадку з РФ "щороку перед новим роком нам доводиться стояти на колінах і вимолювати ці нафтопродукти".

Він також додав, що в розмові з очільником Кремля Володимиром Путіним не блефував і змалював картину, як Білорусь буде діяти, якщо Кремль не змінить свою позицію щодо нафти.

Варто звернути увагу на те, що один з маршрутів альтернативної поставки - через порти на Балтиці, і таким чином вже закуплена і поставляється партія норвезької нафти. Ще один балтійський маршрут - з Гданська по одній з ниток нафтопроводу Дружба, який для цього необхідно буде запустити в реверсному режимі.

"Я Путіну прямо сказав: на першому етапі, якщо ми з поляками домовимося, будемо реверсом поставляти по одній з трьох труб.Третій напрям, пр, також вже випробувано. Зокрема, йдеться про постачання через Україну з Чорного моря. І четвертий - це Росія. Ми не відмовляємося від цієї нафти. Але таким чином відбудеться диверсифікація поставок. Тобто ми не з однієї країни, від монополії, будемо отримувати нафту", - сказав Лукашенко і додав, що "не можна залежати від однієї країни".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко виступив з жорсткою та безкомпромісною заявою.  Він наголосив, що Білорусь не стане частиною іншої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?