Без тепла можуть залишитися 30 міст - Нафтогаз назвав причину
Категорія
Україна
Дата публікації

Без тепла можуть залишитися 30 міст - Нафтогаз назвав причину

Без тепла можуть залишитися 30 міст - Нафтогаз назвав причину
Джерело:  online.ua

Керівництво НАК "Нафтогаз" виступило з важливим попередженням. Представники компанії повідомили про можливий зрив опалювального сезону у 30 містах України через борги за газ 37 виробників тепла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НАК.

У повідомленні пресслужби зазначається, що заборгованість за газ мають 37 виробників тепла у 30 містах України, зокрема у Дніпрі, Києві, Кривому Розі, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Харкові, Херсоні та Смілі.

"Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в 30 містах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання", - кажуть в НАК.

Варто звернути увагу на те, що станом на 23 січня 2020 року тепловикам-боржникам для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 454,4 млн гривень.

"Відповідно до умов укладених договорів постачання природного газу, остаточний розрахунок за газ, спожитий у грудні 2019 р., має бути здійснений до 25 січня", - додають в компанії.

Як відомо, нещодавно глава держави Володимир Зеленський повідомив, що офіційний Київ готовий видавати ліцензії іноземним інвесторам на видобуток газу та нафти в Україні. За його словами, зараз в Україні відбуваються зміни, зокрема і в юридичній сфері, тож, коли інвестори прийдуть в Україну, вони зможуть побачити, що є захищеними.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в РФ заявили, що готові збільшити обсяги газового транзиту через Україну. Це можливо у разі збільшення попиту у країнах Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?