До Зеленського їде важливий гість - узгоджено дату
Категорія
Політика
Дата публікації

До Зеленського їде важливий гість - узгоджено дату

До Зеленського їде важливий гість - узгоджено дату
Джерело:  online.ua

Голова Державного департаменту США Майкл Помпео відвідає Україну наприкінці січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, американський топ-дипломат запланував "турне" кількома країнами Євразії найближчим часом. Воно почнеться 29 січня з Лондона, де відбудеться його зустріч з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном.

"Секретар спрямує до Києва 30 січня, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайко, а також міністром оборони Андрієм Загороднюком, щоб підкреслити підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", - пояснили у Держдепі.

Зазначається, що Помпео братиме участь у церемонії покладення квітів у Михайлівського Золотоверхого монастиря на честь загиблих на Донбасі. Він зустрінеться з представниками громади, бізнесу й релігійних організацій.

Дипломат також у наступні дні відвідає Білорусь, Казахстан, Узбекистан. У кожній країні заплановано переговори з лідерами.

Як повідомляв ONLINE.UA, у нещодавній заяві Майк Помпео нагадав про давні плани відвідати Україну. Попередня поїздка зірвалася через загострення кризи на Близькому Сході, тож нову дату узгодили тільки зараз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?