Вірус з Китаю в Україні: МОЗ терміново звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Вірус з Китаю в Україні: МОЗ терміново звернулося до українців

Вірус з Китаю в Україні: МОЗ терміново звернулося до українців
Джерело:  online.ua

В Україні зафіксовано три випадки підозри на коронавірус з Китаю - два з них не підтвердилися, по третьому проводитися епідемічне розслідування. При цьому в МОЗ закликають українців не панікувати. У відомстві нагадали, що напередодні комісія ВООЗ вирішила не оголошувати надзвичайну ситуацію, так як поширення вірусу поки ще не досягло піку і не є глобальною пандемією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я України.

На екстреній нараді міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька звернулася до українців з проханням дотримуватись правил профілактики в зв'язку з вірусом з Китаю, що стрімко розповсюджується в деякі країни. Вона закликала: частіше мити руки з милом, уникати контакту з людьми з ознаками застуди або грипу, не вживати в їжу непрожарене м'ясо і сирі яйця, не контактувати з дикими і свійськими тваринами. Міністерка також наголосила українцям, що при перших симпомамх захворювання на вірус, які подібні звичайній застуді, слід негайно звертатися за допомогою до медиків.

При цьому Скалецька зазначила, що в Україні вже розслідували три випадки підозри на коронавірус. Правда, вона не уточнила дані про людей і де вони могли заразитися вірусом.

"На сьогодні в Україні ми вже розслідували три випадки підозри на коронавірус. З них два не були підтверджені. По ще одному випадку проводиться епідемічне розслідування із залученням провідних епідеміологів. Кожен випадок буде розслідуваний і донесено до населення", - заявила Скалецька.

У свою чергу в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузин уточнив, що підтвердження нового коронавірусу на лабораторному рівні може займати 2-3 тижні.

Варто зазначити, що на даний момент вже оприлюднені дані про 26 померлих в Китаї в результаті зараження вірусом. Серед основних симптомів у жертв смертельної інфекції спостерігалися лихоманка, слабкість, кашель, ломота в тілі, задишка, сонливість. При цьому у кількох людей, які померли від нового коронавірусу в Китаї, не було симптомів лихоманки, що значно ускладнює своєчасне виявлення хвороби і призначення лікування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що важливо знати про небезпечний вірус з Китаю і як захиститися від нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?