Названо найнебезпечніші для організму корисні продукти
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо найнебезпечніші для організму корисні продукти

Названо найнебезпечніші для організму корисні продукти
Джерело:  online.ua

Деякі корисні продукти небезпечні для організму і можуть отруювати його. До їх списку увійшли рис і окремі види риби, такі як тунець і лосось. Про небезпечні для організму корисні продукти розповіла німецька дієтолог, фахівчиня з харчування Баварського центру Даніела Крел, передає ONLINE.UA з посиланням на Focus.de.

У список небезпечних і в той же час корисних продуктів дієтолог включила консервовані томати. Вона підкреслила, що з одного боку вони містять набагато більше лікопіну, ніж свіжі помідори, але, як виявилося, справа навіть не в продукті, а в тарі для нього. Йдеться про жерстяні банки, на внутрішньому покритті яких буває речовина бісфенол А. Ця речовина, за твердженням Крел, потрапляючи в їжу, може спровокувати порушення гормонального балансу та інші проблеми зі здоров'ям.

Також дієтолог включила в список небезпечних продуктів рибу - тунець і лосось, багаті на незамінні для організму омега-3 жирні кислоти. За її словами, в цій рибі може міститися ртуть, антибіотики і пестициди.

Не рекомендує дієтолог часто вживати в їжу рис. За словами фахівця, в очищеному рисі майже немає будь-яких цінних речей, зате може бути присутнім миш'як, який часто потрапляє в навколишнє середовище через стічні води і добрива. Вона радить замість білого рису готувати цільнозерновий бурий або дикий рис, в якому є у великій кількості клітковина, вітаміни і мінерали.

Крім того, в список отруюючих організм продуктів увійшли: ковбаса і ковбасні вироби, СВЧ-попкорн, чіпси і картопля фрі, безалкогольні напої і заморожена піца.

У свою чергу німецький гастроентеролог Томас Фрилинг стверджує, що вкрай негативно на слизову кишечника і печінку впливають випічка і солодощі, причому більшою мірою, ніж копчене м'ясо і ковбасні вироби. Фрилинг зазначає, що якщо їсти ці продукти в невеликих кількостях раз в тиждень, то вони не завдають організму серйозної шкоди. Серед найкорисніших продуктів для кишечника фахівець назвав банани, рибу, варену картоплю, квашену капусту, чорний хліб, квасолю, сочевицю, шпинат і морква.

Раніше ONLINE.UA публікував список продуктів, які ніколи не можна їсти, так як вони абсолютно шкідливі для здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?