За кордоном упіймали фігуранта справи Гандзюк - перші деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

За кордоном упіймали фігуранта справи Гандзюк - перші деталі

За кордоном упіймали фігуранта справи Гандзюк - перші деталі
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи Болгарії затримали підозрюваного у справі про напад на українську активістку Катерину Гандзюк. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За офіційними даними, разом з представниками СБУ та ОГП у руки болгарської влади потрапив Олексій Москаленко (Левін). Його розшукували на міжнародному рівні.

Напередодні, 20 січня, силовики СБУ разом з офісом генпрокурора провели серію обшуків в очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера, колишнього голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука й низки інших фігурантів розслідування.

Паралельно під варту взяли експомічника народного депутата Ігоря Павловського, якого затримали у той самий день. Він буде під арештом до 4 березня.

Загалом ОГП проінформував про 35 обшуків у межах спецоперації у Реховнській області.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк стала жертвою нападу влітку 2018 року. її облили сірчаною кислотою через викриття корупційних злочинів херсонських посадовців. Активістка та колишня депутатка місцевого рівня померла 4 листопада того ж року.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський виступив з гучною обіцянкою у річницю смерті Гандзюк. Він заявив, що розслідування обов'язково завершиться покаранням винних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?