Помічник Путіна по Донбасу раптово пішов у відставку через Україну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Помічник Путіна по Донбасу раптово пішов у відставку через Україну - що сталося

Помічник Путіна по Донбасу раптово пішов у відставку через Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Помічник президента Росії Владислав Сурков раптово пішов у відставку. Він покинув свій пост на державній службі через зміну курсу російського керівництва на українському напрямку. Про раптову відставку Суркова повідомив директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, близький до помічника Путіна, передає ONLINE.UA.

У своєму Telegram-каналі Чеснаков повідомив, що наступний місяць Сурков буде займатися медитацією, а після пообіцяв розкрити причини своєї відставки і подальші плани. Цю ж інформацію Чеснаков вже підтвердив російським ЗМІ.

"У зв'язку зі зміною курсу на українському напрямі В.Сурков пішов з державної служби. Протягом найближчого місяця він буде займатися медитацією. Після цього обіцяв повідомити про причини прийнятого ним рішення і про подальші плани", - написав Чеснаков.

Нагадаємо, Сурков був "сірим кардиналом" Путіна на Донбасі з 2013 року. Крім українського питання, він курирував Абхазію і Південну Осетію. Раніше з 2011 року Сурков займав пост заступника голови уряду Росії, а з 2012 року був керівником апарату уряду.

Слід зазначити, що чутки про відставку Суркова з'явилися ще навесні минулого року. Тоді повідомлялося, що Путін хоче поставити на його посаду Михайла Бабича, якого, до речі, до цього Москва планувала призначити послом Росії в Україні, але отримала відмову від офіційного Києва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сурков зустрівся з бойовиками ОРДЛО після нормандського саміту в Парижі і оголосив їм подальшу долю окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?