Зміна курсу по Україні: у Путіна дивно відреагували на несподівану відставку Суркова
Категорія
Політика
Дата публікації

Зміна курсу по Україні: у Путіна дивно відреагували на несподівану відставку Суркова

Зміна курсу по Україні: у Путіна дивно відреагували на несподівану відставку Суркова
Джерело:  online.ua

Помічник президента Росії по Донбасу Владислав Сурков дійсно подав прохання про відставку, але Володимир Путін поки не підписав указ. Про це повідомив спікер Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи раптову відставку Суркова, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Єдине, що можу сказати, будь-які слова про зміну курсу по Україні не відповідають дійсності і відображають лише особисту точку зору тих, хто про це говорить. Указу щодо відставки Суркова ще немає", - прокоментував Пєсков повідомлення про причини відставки Суркова.

Таким чином Пєсков підкреслив, що в політиці Москви щодо України не відбулися кардинальні зміни, які коректно називати зміною курсу.

Про те, що Владислав Сурков подав у відставку раніше повідомив директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, близький до помічника Путіна. Чеснаков стверджує, що причиною відставки "сірого кардинала" Путіна стала "зміна курсу на українському напрямі". Сам Владислав Сурков поки ніяк не прокоментував інформацію.

Слід зазначити, що після відставки російського уряду Путін 24 січня призначив колишнього віце-прем'єра Дмитра Козака заступником керівника адміністрації президента. Тоді повідомлялося, що Козаку може перейти частина повноважень Суркова, який з 2013 року був помічником Путіна по Донбасу і курирував бойовиків, з якими безпосередньо проводив особисті переговори від імені Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сурков провів термінову закриту зустріч з ватажками бойовиків ОРДЛО після нормандського саміту в Парижі. Він закликав їх бути готовими до загострення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?