Держсекретар США влаштував гучний скандал через Україну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Держсекретар США влаштував гучний скандал через Україну - що сталося

Держсекретар США влаштував гучний скандал через Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Майк Помпео влаштував гучний скандал журналістці через питання про Україну. Головний дипломат Штатів накинувся на журналістку з нецензурною лайкою за те, що вона домагалася відповідей на питання про звільнення Марі Йованович з посади американського посла в Україні. Подробиці гучного скандалу з Помпео повідомила радіостаніція NPR, якій держсекретар США давав інтерв'ю, передає ONLINE.UA.

"Мене після інтерв'ю відвели в приватну вітальню держсекретаря, де він уже чекав мене і кричав приблизно стільки ж часу, скільки зайняло саме інтерв'ю. Він був не радий, що його питали про Україну. Помпео запитав: "Ви думаєте, що американців хвилює Україна?", - розповіла репортерка, зазначивши, що Помпео вживав нецензурну лексику, висловлюючи невдоволення порушеної нею темою.

За даними радіостанції, після того, як журналістка ствердно відповіла на питання Помпео, він запропонував їй знайти на карті Україну. Коли ж репортерка правильно показала, де розташована Україна, держсекретар США відвернувся і натякнув, що у нього є невідкладні справи, на чому розмова закінчилася.

У стенограмі розмови Помпео з журналістами радіостанції NPR зазначено, що Помпео погодився на інтерв'ю тільки заради питань щодо Ірану. Однак після натиску ведочої, глава Держдепу відповів на кілька запитань щодо України. Зокрема, він заявив про те, що пишається адміністрацією Трампа, яка багато зробила для України. Помпео згадав ракети Javelin та інше озброєння, яке дозволяє Україні захищатися від російської агресії.

Слід зазначити, що Помпео часто стверджує, що США підтримують і продовжать підтримувати Україну. Глава Держдепу США відзначає, що саме США надали оборонну допомогу Україні для захисту від РФ, а адміністрація Трампа підтримує українського лідера Володимира Зеленського в його спробах побороти корупцію і побудувати демократію в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку січня Помпео терміново зателефонував Зеленському щодо свого візиту в Україну. Тоді він повідомив про перенесення поїздки до Києва через загострення ситуації на Близькому Сході. Напередодні стало відомо, що Помпео відвідає Україну 30 січня і проведе особисті переговори із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?