До Землі летить величезний астероїд: названа небезпечна дата
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі летить величезний астероїд: названа небезпечна дата

До Землі летить величезний астероїд: названа небезпечна дата
Джерело:  online.ua

Через кілька тижнів до Землі на максимально близьку дистанцію наблизиться потенційно небезпечний астероїд величезних розмірів. Вчені впевнені, що глобальної катастрофи космічний об'єкт не викличе, але в разі його зіткнення із Землею серйозних наслідків уникнути не вдасться, так як в діаметрі він досягає 1 кілометра. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

Небезпечне зближення астероїда з Землею очікується 15 лютого. За прогнозом експертів, саме в цей день небезпечне космічне тіло наблизиться на мінімальну відстань до Землі, яка буде в 15 разів більшою дистанції від нашої планети до Місяця.

Слід зазначити, що астероїд 163373 відносять до групи "Аполлонів", траєкторія польоту яких перетинаються з орбітою Землі. В цьому і полягає його потенційна небезпека для нашої планети. Його відкрили вчені ще в 1995 році - космічний об'єкт має діаметр від 440 до 990 м. За прогнозом, наступне небезпечне зближення цього астероїда з Землею відбудеться не раніше 2075 року.

Нагадаємо, 25 жовтня минулого року відбулася важлива космічна подія - гігантський астероїд розміром з хмарочос пролетів поруч із Землею на відстані 6,21 млн км. Астероїд +162082 (1998 HL1), як і об'єкт 163373, що наближається до Землі, відноситься до групи навколоземних астероїдів "Аполлон", орбіти яких перетинають земну орбіту з зовнішнього боку. Всього науці відомо про більш ніж 5 тисячах подібних космічних об'єктів, які вважаються потенційно небезпечними для нашої планети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що деякий час тому до Землі наближався невідомий астероїд, розміри якого можна було порівняти з челябінським метеоритом. Його виявили 6 листопада. Тоді було встановлено, що космічний об'єкт обертається навколо Сонця приблизно за 2,89 року і зближується із Землею. Астероїд має поперечний розмір 10-15 метрів - приблизно таким же був метеорит, що впав 15 лютого 2013 року в районі Челябінська. Відомо, що астероїд виявили в момент максимального зближення із Землею - на той момент відстань досягала 139 тисяч кілометрів від центру нашої планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?