Рак може передаватися від людини до людини: вчені шокували новою гіпотезою
Категорія
Технології
Дата публікації

Рак може передаватися від людини до людини: вчені шокували новою гіпотезою

Рак може передаватися від людини до людини: вчені шокували новою гіпотезою
Джерело:  online.ua

Рак може передаватися від людини до людини через мікробіом. Крім раку, мікробна колонізація людського організму може грати свою роль в передачі таких захворювань, як ожиріння, серцево-судинні захворювання і діабет. Таку гіпотезу висунули канадські вчені, передає ONLINE.UA з посиланням на Focus.de.

До висновку, що рак може передаватися від людини до людини, експерти прийшли в рамках дослідження під назвою "Люди і мікробіом", яке проводила група Канадського інституту перспективних досліджень за участю німецького професора Томаса Боша з Кільського університету імені Крістіана Альбрехта. Вони вважають, що багато захворювань, які класифікуються як неінфекційні, можуть передаватися через мікробіом людини.

"Мікробом - це термін, який використовується для позначення мікроорганізмів, які існують в нашому організмі - на шкірі, в органах. Більшість з них представляють собою крихітні бактерії, але в їх число входять також грибки і віруси. Вони надзвичайно важливі для здоров'я людини: вони допомагають травленню, виділяють живильні речовини або виводять токсини", - нагадали вчені.

Слід зазначити, що гіпотеза про те, що рак може передаватися від людини до людини, не доведена і не прийнята медичним співтовариством. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, коментуючи результати дослідження, відзначають, що перераховані захворювання викликають поєднання генетичної схильності, способу життя і факторів навколишнього середовища, але вони не передаються від однієї людини до іншої.

Нагадаємо, раніше нобелівський лауреат з хімії Томас Ліндал заявляв, що головною причиною розвитку раку в організмі людини є природні процеси життєдіяльності, що відбуваються всередині клітин. Їх неможливо зупинити, в результаті чого раку неможливо запобігти. Відповідаючи на питання, звідки береться рак, вчений спростував поширену думку про те, що головною причиною розвитку раку шкіри є ультрафіолет, а онкозахворювань інших органів - радіація. На думку Ліндала, ні радіація, ні сонячний ультрафіолет, ні канцерогени, які містяться в їжі, зовсім не є основною причиною розвитку раку.

Причина розвитку раку, за твердженням Ліндала, криється в гідролізі, в процесі якого відбувається розкладання води і з'являються агресивні форми кисню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з бразильського Інституту молекулярної медицини (IMM), а також їх колеги з Франції, США та Німеччини назвали напій, що запобігає раку і старінню мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?