Вірус з Китаю масово вбиває людей - шокуючі відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірус з Китаю масово вбиває людей - шокуючі відео

Вірус з Китаю масово вбиває людей - шокуючі відео
Джерело:  online.ua

Коронавірус масово вбиває людей в Китаї, а міста-мільйонники, які закрили на карантин, фактично "вимирають". Ситуація в заражених китайських містах складна - вулиці і вокзали повністю спорожніли, а лікарні все більше переповнюються зараженими людьми. У мережі публікують шокуючі відео того, що відбувається в Китаї, де станом на ранок 26 січня смертельним вірусом 2019 nCoV заразилися понад дві тисячі осіб - ролики нагадують кадри з постапокаліптичного фільму, передає ONLINE.UA.

Влада Китаю не приховує, що ситуація з поширенням вірусу складна. Вона прийняла екстрені заходи по боротьбі з коронавірусом - надзвичайна ситуація оголошена в 25 з 33 провінцій КНР. Там закрили всі навчальні заклади, туристичні об'єкти, бари, кінотеатри, бібліотеки, галереї та музеї, а також перекрили доступ до залізничних вокзалів, скасували всі рейси в аеропортах , встановили блокпости на автодорогах.

У зв'язку з епідемією смертельного вірусу в Китаї навіть таксисти їздять в захисному одязі і протигазах.

При цьому в лікарнях відбувається справжній "апокаліпсис". Людей зі страшними симптомами масово доставляють швидкі допомоги, які патрулюють по містах. ЗМІ повідомляють, що китайські медичні працівники, які перебувають в самому центрі спалаху коронавірусу в Ухані, ходять у памперсах через те, що у них не вистачає часу навіть сходити в туалет.

В Ухані прийняли рішення терміново побудувати нову лікарню для лікування заражених вірусом - будівництво планують завершити до 3 лютого. Напередодні влада Китаю доручила побудувати і другу лікарню, так як число заражених людей стрімко зростає з кожним днем. Тимчасову лікарню, розраховану на 1,3 тисячі місць, планують здати через 15 днів.

Слід зазначити, що вірус вбиває людей дуже швидко - ті, хто пізно звернулися до медиків і мають низький імунітет, практично не мають шансів на одужання. Справа в тому, що коронавірус не тільки викликає атипову пневмонію, а й вражає травну і нервову системи, в тому числі серце, печінку, нирки і очі.

У мережі з'явилося моторошне відео, на якому нібито хворий коронавірусів 2019 nCoV, трясеться в страшних судомах, викликаних лихоманкою.

Нагадаємо, ліків від вірусу з Китаю немає - США вже почали розробку вакцини, але її перші тести будуть проведені тільки навесні 2020 року. Заразитися вірусом можна повітряно-крапельним шляхом. Медики наполегливо рекомендують дотримуватися всіх правил захисту - часто мити руки з милом, не контактувати з людьми з ознаками застуди, не вживати в їжу сирі і недоварені продукти тваринного походження.

Прогнози щодо поширення епідемії вірусу з Китаю в Європу та Україну поки не роблять, так як вчені до кінця не можуть вивчити природу походження коронавірусу 2019 nCoV. При цьому ВООЗ поки глобальну пандемію, не оголошує - фахівці організації вважають, що на це немає підстав. У Міністерстві охорони здоров'я України оцінили ризик завезення коронавірусу в країну як середній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що коронавірус продовжує бушувати в Китаї і Європі. На ранок 26 січня кількість заражених людей досягає майже 2000, померли від вірусу 56 людей. Перший випадок захворювання вже зафіксовано в Канаді, а одна з смертей від вірусу вперше відбулася в Шанхаї. В Україні на сьогоднішній день відомо про три випадки підозри на зараження китайським вірусом - два з них не підтверджені, по третьому проводиться епідрозслідування. При цьому в міжнародному аеропорту "Бориспіль" ввели посилені заходи безпеки через китайську епідемію. Всім пасажирів, які прилітають рейсами з Китаю, вимірюють температуру тіла за допомогою спеціальних інфрачервоних термометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?