Росія знову провалила запуск ракети з військовим супутником - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія знову провалила запуск ракети з військовим супутником - що сталося

Росія знову провалила запуск ракети з військовим супутником - що сталося
Джерело:  online.ua

Російська розхвалена ракета "Союз-2.1а" з військовим супутником на борту знову не полетіла в космос. Причиною чергового космічного провалу Москви стала несправність в електрообладнанні носія. Запуск ракети скасували в останній момент, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

За даними джерела, у ракети відмовила електрика на стартовому столі. На даний момент її відправили в монтажно-випробувальний комплекс. Несправність планують усунути за кілька тижнів.

"Проблема виникла в кабельній мережі третього ступеня ракети-носія. В зв'язку з неможливістю пошуку та усунення несправності на стартовому комплексі ракета знята зі старту і відправлена в монтажно-випробувальний корпус", - повідомили на космодромі Плесецьк, де планували запуск "Союзу".

Повідомляється, що другий після ремонту третього стартового комплексу пуск "Союзу" повинен був вивести на орбіту військовий супутник зв'язку другого покоління "Меридіан-М". Його з двох спроб намагалися вивести в космос, але всі вони закінчилися невдачею. При чому це не перший космічний провал Росії за останні роки - вже більше десятка пусків російських ракет-носіїв так і не змогли вилетіти в космос. Причиною в більшості випадків ставали збої в роботі самих апаратів або їх розгінних блоків.

Нагадаємо, в 2018 році в Росії стався черговий космічний провал під час запуску ракети "Союз" - ракета впала в повітрі через деякий час після старту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ракета "Союз-2.1а" з кораблем "Прогрес МС-08" не змогла злетіти, так як у неї автоматично вимкнулися двигуни за секунду до старту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?