Дав Путіну картбланш: в Кремлі нарешті назвали причину відставки Медведєва
Категорія
Політика
Дата публікації

Дав Путіну картбланш: в Кремлі нарешті назвали причину відставки Медведєва

Дав Путіну картбланш: в Кремлі нарешті назвали причину відставки Медведєва
Джерело:  online.ua

У Кремлі вперше прокоментували раптову відставку прем'єр-міністра Дмитра Медведєва і всього російського уряду. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков нарешті назвав справжню причину, через яку уряд Медведєва пішов у відставку, в ефірі програми "Москва. Кремль. Путін" на російському телеканалі, передає ONLINE.UA.

"На тлі тих нових, скажімо так, оцінок, які дав президент, нових завдань, які поставив президент, в тому числі і щодо поправок до Конституції, попередній уряд вважав своїм обов'язком піти у відставку", - пояснив Пєсков.

Спікер Кремля додав, що Медведєв і уряд своєю відставкою "дали Путіну картбланш" на досягнення цілей по важливим реформам, в тому числі конституційній. Для вирішення цього завдання, за словами Пєскова, потрібен кабінет міністрів з максимальною ефективністю, динамікою і гнучкістю в роботі.

Нагадаємо, після відставки Медведєва Путін призначив на пост прем'єр-міністра РФ Михайла Мішустіна. Для колишнього прем'єра він ввів нову посаду в Раді безпеки, який очолює президент Росії. Медведєва Путін призначив своїм заступником.

Слід зазначити, що конституційні поправки, анонсовані Путіним, припускають посилення парламенту і зниження ролі уряду. Зокрема, президент Росії заявив про необхідність проведення конституційної реформи, яка передасть частину повноважень президента до парламенту. Йдеться про право призначення уряду і його голови парламентаріями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві пройшла акція протесту проти конституційної реформи Путіна. Проти президента Росії несподівано для всіх виступив ексватажок бойовиків Донбасу Ігор Стрєлков(Гіркін), який в особистому зверненні до Путіна написав, що "гарант Костітуціі буде вважатися узурпатором влади", якщо не виконає вимогу про скликання конституційної ради і проведення референдуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?