Росія атакує не тільки Україну: Польща терміново звернулася до Німеччини
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія атакує не тільки Україну: Польща терміново звернулася до Німеччини

Росія атакує не тільки Україну: Польща терміново звернулася до Німеччини
Джерело:  online.ua

Росія потужно атакує країни Балтії за прикладом України, як це було в Криму і на Донбасі. З такою тривожним заявою виступив глава правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський, який звернувся до Німеччини по термінову допомогу. Він закликав Берлін направити до Польщі більше своїх військ, щоб була можливість швидко реагувати на російську агресію, передає ONLINE.UA з посиланням на Polske radio.

"Росія атакує там, де бачить слабке місце і шанс на перемогу. Так було в Криму і на сході України. Однак у Росії виникають проблеми там, де виникає рішучий опір, навіть дипломатичний", - заявив брат колишнього президента Польщі, що загинув у смоленській катастрофі, в якій Варшава звинувачує РФ.

Качинський закликав Німеччину звернути увагу на надзвичайну важливість присутності військ НАТО в країнах Балтії, зокрема в Польщі. У зв'язку зі зростаючою загрозою російської агресії, на думку польського депутата, потрібні результативні підрозділи швидкого реагування у всій Східній Європі.

Говорячи про агресію Росії, Качинський нагадав про можливу відповідальність президента РФ Володимира Путіна за катастрофу під Смоленськом, в якій 10 років тому загинув президент Польщі та його брат Лех Качинський.

"Основна проблема полягає в тому, що Росія все ще не повернула нам уламків літака, тому це немає можливості належним чином досліджувати ... Я міг би говорити з президентом Путіним про смерть свого брата. Але спочатку я б хотів повернути уламки літака", - зазначив глава правлячої партії Польщі "Право і справедливість".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підкреслював, що не бачить способу нормалізувати відносин з РФ поки Путін не змінить свою позицію. Він заявляв, що Росія могла б разом з країнами Європи протистояти своєму головному ворогу - Китаю, але для цього Путін повинен повернути Україні Крим і піти з Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що над Балтією винищувачі НАТО перехопили російський літак. Винищувачі F-16 супроводжували російського розвідника до кордону його рідної країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?