По посольству США в Іраку потужно вдарили ракетами - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

По посольству США в Іраку потужно вдарили ракетами - що відбувається

По посольству США в Іраку потужно вдарили ракетами - що відбувається
Джерело:  online.ua

Посольство США в Іраку знову піддалося ракетній атаці. Як мінімум три ракети типу "Катюша" були випущені в район урядового кварталу в Багдаді. В результаті ракетного удару один співробітник дипломатичного відомства США отримав незначне поранення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Відомо, що ракетний удар по посольству США було завдано пізно увечері 26 січня. Обстріл був спрямований на "зелену зону", де розташовані будівлі дипломатичних місій іноземних держав і установи органів державної влади Іраку. В результаті удару ракетами були зруйновані будівлі. В.о. глави уряду Іраку Аділь Абдул Махді назвав інцидент "агресією". У силових структурах агентству AFP повідомили, що одна ракета потрапила в їдальню посольства під час вечері, а дві інші впали неподалік.

У Держдепі США прокоментували новий ракетний удар по урядовому кварталу в Іраку, але не підтвердили, що мова йде про посольство. У дипвідомстві Штатів закликали Багдад виконати свої зобов'язання щодо захисту американських дипломатичних об'єктів.

Держдеп США не уточнив, хто може стояти за ракетним ударом, але згадав загрози Ірану і минулі атаки з боку Тегерана. Представник відомства нагадав, що за останні місяці американський персонал в Іраку неодноразово піддавався атакам з боку Ірану.

"З вересня було більше 14 атак на американський персонал в Іраку з боку Ірану і підтримуваних Іраном ополченців. Обстановка залишається напруженою, і підтримувані Іраном збройні угруповання як і раніше представляють загрозу. Тому ми зберігаємо пильність", - прокоментували ситуацію в Держдепі США.

Нагадаємо, 15 січня ракетами "Катюша" обстріляли військову базу Таджі на північ від Багдада, де зокрема розміщуються військові сили коаліції, а 12 січня чотири людини були поранені під час атаки на авіабазу Балад, де розміщуються американські війська. З чотирьох поранених були два офіцери. У базу приблизно в 80 км на північ від Багдада потрапили 8 ракет "Катюша".

Раніше ONLINE.UA публікував фото потужного ракетного удару Ірану по військовим США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?