Українка Надія Шпаченко отримала Ґреммі в категорії Класична музика
Категорія
Культура
Дата публікації

Українка Надія Шпаченко отримала Ґреммі в категорії Класична музика

Українка Надія Шпаченко отримала Ґреммі в категорії Класична музика
Джерело:  online.ua

В ході вручення премії Ґреммі 2020 в ході 62-ї церемонії нагородження стало відомо, що українка Надія Шпаченко отримала перемогу в категорії «Найкраща збірка класичної музики» за альбом "The Poetry Of Places". Варто звернути увагу на те, що також ця збірка була номінована в категорії «Найкраще продюсування класичної музики», але не отримала другу статуетку, повідомляє ONLINE.UA.

Надія Шпаченко – всесвітньо відома українська піаністка та композиторка, яка нині проживає у США. До платівки "The Poetry of Places" увійшли нові сольні та вже виконані твори з піаністом Філармонії Лос-Анджелесa Джоеном Пірсом Мартіном і перкусіоністами колективу Los Angeles Percussion Quartet Ніком Террі і Корі Хіллс.

Окрім того, українка — професорка фортепіано в Каліфорнійському державному університеті Помони. Вона також викладала в Коледжі Помони, виступала з концертами і читала лекції в Університеті Невади в Лас-Вегасі та Інституті мистецтв Каліфорнії. Улітку Надія Шпаченко працює на Міжнародному фестивалі Сарасоти у Флориді.

Варто зазначити, що Шпаченко не перша українка, яка отримала найпрестижнішу музичну нагороду світу. До неї статуетки діставалися вихідцям із України Руслану Сироті, Володимиру Ойстраху, Володимиру горовицю і не тільки.

Що цікаво, цьогоріч на Шевченківську премію в Україні в категорії «Музичне мистецтво» не номіновано жодний класичний альбом, натомість номінацію отримали платівки гуртів ДахаБраха та Vivienne Motr.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що популярний український гурт  KAZKA після презентації синглу "Палала" вирішив вразити мережу ще одним хітом під назвою "Твоєї крові"  з майбутнього альбому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?