Вчені назвали головну загрозу для людського мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали головну загрозу для людського мозку

Вчені назвали головну загрозу для людського мозку
Джерело:  online.ua

Вчені Медичного центру дитячої лікарні Цинциннаті із США провели спеціальне дослідження і дійшли висновку, що забруднення міського повітря, пов'язане з транспортом, є однією з головних загроз для мозку людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "MedicalXpress".

Що цікаво, в експерименті брали участь 147 дітей. Їм провели МРТ для того, щоб отримати анатомічні зображення головного мозку.

"Протягом першого року життя "піддослідні" піддавалися різному впливу повітряних аерозолів, як було визначено з аналізу проб, узятих у 27 місцях міста Цинциннаті. За словами вчених,  що забруднене повітря викликає зниження обсягу сірої речовини і товщини кортикального шару. А це може позначитися на розвитку різних психічних і фізичних процесів", - сказано в повідомленні.

Як відомо, сіра речовина відповідає за зір і слух. Забруднення викликає 3-4-відсоткові втрати сірої речовини в таких областях, як лобові і тім'яні долі, а також мозочок.

За словами вчених, зміни можуть бути незворотними. Також фахівці наголосили, що їхня робота підтвердила дані про те, що брудне повітря сприяє виникненню нейродегенеративних захворювань і порушенню розвитку нервової системи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що група австралійських вчених з Університету Нового Південного Уельсу прийшла до висновку, що мозок робить вибір між двома альтернативами задовго до того, як людина встигає це усвідомити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?