КСУ прийняв рішення по законам про статус Донбасу і амністію бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

КСУ прийняв рішення по законам про статус Донбасу і амністію бойовиків

КСУ прийняв рішення по законам про статус Донбасу і амністію бойовиків
Джерело:  online.ua

Конституційний суд України відмовився перевіряти на відповідність положенням Конституції закони про особливий статус Донбасу і амністію бойовиків. Відповідне рішення прийняла Велика палата Конституційного суду 27 січня - воно остаточне і оскарженню не підлягає, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу суду.

Ці закони просили визнати неконституційними 53 депутата парламентської фракції "Об'єднання Самопоміч". Вони вважають, що закони про особливий статус Донбасу і амністію бойовиків порушують принцип суверенітету і незалежності, принципи унітарності та верховенства права, демократії, місцевого самоврядування, конституційну процедуру при прийнятті закону про особливий порядок.

Нагадаємо, 12 грудня Верховна Рада провела голосування по закону про особливий статус ОРДЛО. Парламентарії вирішили пролонгувати дію документа на 2020 рік. Ніякі зміни в закон, крім дати, не вносилися з 2014 року.

Важливо відзначити, що раніше президент України Володимир Зеленський анонсував, що закон про тимчасовий статус Донбасу буде постійним і буде містити положення формули Штайнмаєра, спрямованої на мирне врегулювання конфлікту на сході України. Закон, за словами Зеленського, передбачатиме виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Тільки після цього в ОРДЛО будуть проведені вибори. Тоді ж український лідер пообіцяв, що новий закон по Донбасу влада розроблятиме разом з суспільством.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 грудня минулого року Зеленський підписав закон про продовження на рік закону Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?