Україна втрачає мільярди: в Кабміні зробили попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна втрачає мільярди: в Кабміні зробили попередження українцям

Україна втрачає мільярди: в Кабміні зробили попередження українцям
Джерело:  online.ua

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в ході свого виступу на презентації Укравтодору "Дорога UA 2020" заявив, що в Україні у 2019 році стались 160 тисяч ДТП, у яких загинули близько 4 тисяч людей, ще 36 тисяч – отримали травми. За його словами, аварії завдали збитку українській економіці на 70 мільярдів гривень, повідомляє ONLINE.UA.

Чиновник наголосив, що ДТП – це не лише жертви серед населення, але і значні збитки для української економіки

"Соціально-економічні втрати від дорожньо-транспортних пригод і ті смерті, які ми несемо, – це майже 70 мільярдів гривень на рік. Це близько 2% валового внутрішнього продукту. Це суттєві економічні втрати", - наголосив Криклій.

Він також підкреслив, що зниження аварійності на дорогах на 30% – це одна із головних цілей міністерства. Відомо, що цьогоріч на державну безпеку виділили 3,2 мільярда гривень. Окрім того, Криклій анонсував запровадження автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху. Вона повинна запрацювати в тестовому режимі вже в березні. Окрім того, до кінця року на дорогах державного значення будуть встановлені 250 комплексів автоматичної фіксації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?