Падіння літака в Афганістані - США виступили з важливою заявою
Категорія
Події
Дата публікації

Падіння літака в Афганістані - США виступили з важливою заявою

Падіння літака в Афганістані - США виступили з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Влада США офіційно підтвердила, що один з їхніх літаків зазнав аварії на сході Афганістану 27 січня. З такою заявою виступив речник командування американських сил в Афганістані полковник Сонні Леггетт, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Поки причина катастрофи розслідується, немає ніяких ознак того, що аварія була викликана ворожим вогнем. Ми надамо додаткову інформацію, як тільки вона буде доступна", - написав Леггетт в своїх соціальних мережах.

Як відомо, літак зазнав аварії в районі Дех Як, провінція Газні, в районі з сильною присутністю талібів. Наразі не вдалося дізнатися, скільки людей було на борту.

Важливо звернути увагу на те, що акаунти талібів в соціальних мережах опублікували кадри зі згорілим літаком з маркуванням ВПС США. У цих роликах був показаний літак Bombardier E-11A - тип реактивного літака, який використовується ВПС США для електронного спостереження за Афганістаном. Дані цього відео не підтверджені.

"Спочатку афганська влада заявила, що розбився літак державної авіакомпанії Ariana, але компанія швидко це спростувала. Літак - E-11A, один з чотирьох у ВПС США. По суті, це адаптований представницький літак Bombardier, обраний через його здатність літати на великій висоті і зі збільшеною дальністю польоту. Його завдання - забезпечити кращий зв'язок між повітряними і наземними силами, а також між різними типами літаків, які працюють у важкодоступній місцевості або використовують несумісні канали передачі даних", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, у талібів немає таких зенітних ракет, які необхідні для збивання літаків, що літають на великих висотах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир  Зеленський зробив несподіване зізнання про катастрофу МАУ. Він запевнив, що українська влада в перший день знала, що літак був збитий, але не могла про це публічно заявити, так як не було доказів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?