Шокуюче зізнання Болтона про Україну - у Трампа жорстко відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Шокуюче зізнання Болтона про Україну - у Трампа жорстко відреагували

Шокуюче зізнання Болтона про Україну - у Трампа жорстко відреагували
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп стверджує, що не просив віце-президента Майкла Пенса обговорювати розслідування у справі колишнього віце-президента Джозефа Байдена на зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським у Польщі у вересні 2019 року. З такою заявою виступив глава апарату Пенса Марк Шорт, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

 "У кожній розмові президента і віце-президента в рамках підготовки до нашої поїздки до Польщі президент постійно висловлював своє невдоволення тим, що Сполучені Штати несуть левову частку відповідальності за надання допомоги Україні і що європейські країни не виконують свою роль. Президент також висловив стурбованість корупцією в Україні. Я жодного разу не чув, щоб він пов'язував допомогу Україні з розслідуваннями щодо сім'ї Байдена або (української енергетичної компанії) Burisma", - заявив Шорт.

 За його словами, ці питання були єдиними, які віце-президент обговорював з українськими посадовими особами, тому що саме їх очільник Білого дому просив його підняти, зазначив керівник апарату віце-президента.

Окрім того, Шорт наголосив, що Білий дім "зазвичай не ділиться (інформацією) і не обговорює бесіди між президентом і віце-президентом". Однак Трамп дав йому "дозвіл внести ясність у зв'язку із журналістським сказом навколо імовірних бесід".

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що колишній помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон готує до друку книгу, в якій стверджує, що Трамп у серпні минулого року завив про намір блокувати військову допомогу Україні, поки Київ не почне розслідування у справі Байдена і його сина. Сам американський лідер спростував цю інформацію.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, соратник адвоката Дональда Трампа Лев Парнас стверджує, що у травні минулого року  передав новому українському лідеру Володимиру Зеленському ультиматум  щодо того, що жоден високопоставлений американський чиновник не прибуде на його інавгурацію і всю американську допомогу буде припинено, якщо не буде оголошено про розслідування справи Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?