Знаю, хто це: мати Окуєвої поділилася шокуючими даними
Категорія
Україна
Дата публікації

Знаю, хто це: мати Окуєвої поділилася шокуючими даними

Знаю, хто це: мати Окуєвої поділилася шокуючими даними
Джерело:  Hromadske

У слідства є інформація про грошову винагороду, яку обіцяли за вбивство учасників АТО, подружжя Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва. Такою інформацією поділилася матір загиблої Аміни – Ірина Камінська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Hromadske".

Екснардеп Ігор Мосійчук, помічницею якого була Окуєва, заявляв, що в нього є інформація, що за вбивство Аміни пропонували 500 тисяч доларів, а за вбивство Адама – 1 мільйон доларів.

"Так, є записи, де встановлені голоси, які це все обговорюють. Але я не занурююсь у ці деталі. Нехай цим займаються люди, в чиї обов’язки це входить", - зізналася мати загиблої.

За словами Камінської, одразу після затримання підозрюваного Ігоря Редькіна вона зустрічалась з очільником МВС Арсеном Аваковим та начальником поліції Київщини Андрієм Нєбитовим. Аваков обіцяв розслідувати далі і справу про замах на Окуєву та її чоловіка у червні 2017 року, і повторний замах у жовтні того ж року, коли Окуєву вбили.

Артур Денісултанов, який у 2017 році скоїв замах на Осмаєва й Окуєву і якого Україна видала Росії при обміні у грудні 2019 року, в інтерв’ю звинувачував у вбивстві Аміни міністра Авакова та інших людей, а також говорив, що Адам та Аміна займалися виводом грошей і заборгували частину. Камінська відповіла, що "це люди, які несуть брехню", аби врятувати себе.

Мати Окуєвої стверджує, що слідство ще не знає імен замовників, але має механізми для їх встановлення.

"Для себе особисто я знаю, хто це. Я називаю це "замовник імперії зла". Імена, ви ж розумієте, з’ясувати важко. Але я думаю, що у слідства є механізм, як в цій ситуації працювати. І те, що мені сказали, теж дає надію, що це можна прослідкувати. Раніше ми говорили з Антоном Геращенком, і він казав, що однозначно все веде в Росію. Це "секрет Полішинеля", - розповіла Камінська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські правоохоронці затримали ще одного чоловіка, який ймовірно причетний до вбивства Аміни Окуєвої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?