Все приховати: з'явилися несподівані деталі катастрофи МАУ в Ірані
Категорія
Світ
Дата публікації

Все приховати: з'явилися несподівані деталі катастрофи МАУ в Ірані

Все приховати: з'явилися несподівані деталі катастрофи МАУ в Ірані
Джерело:  online.ua

Іранське командування приховало факт причетності до падіння Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" навіть від державного лідера Хасана Рухані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New York Times.

За журналістськими відомостями, у вищому керівництві Ірану стався розкол, бо Корпус вартових ісламської революції спочатку приховував факт ураження лайнеру ракетою. Військовослужбовці були інформовані про це ще у перший день, 8 січня.

Рухані разом з цивільним блоком влади дізнався про причетність до трагедії лише 10 січня. Цим пояснюються його заяви у перші дні, які були з одного боку неправдиві.

Командування КВІР намагалося приховуванням зробити неможливими протести у країні.

"Вони виступали за те, щоб все приховати, оскільки вважали, що країна не витримає ще однієї кризи. Врешті-решт наш обов'язок - захистити ісламську республіку за будь-яку ціну", - цитує видання одного з офіцерів Корпусу.

Нагадаємо, іранські військовослужбовці вразили український лайнер ракетою (за непідтвердженими даними - двома), коли той піднявся у повітря з Тегерана. Жертвами катастрофи стали 176 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, окремі представники іранської влади запевняють, що в авіакатастрофі нібито не обійшлося без Сполучених Штатів. Лайнер було збито, бо його код виявився прихованим на радарах. Саме це Тегеран приписує американським силам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?