Чому мало людей вилікували від коронавірусу - пояснення Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому мало людей вилікували від коронавірусу - пояснення Китаю

Чому мало людей вилікували від коронавірусу - пояснення Китаю
Джерело:  online.ua

Заступник глави департаменту Державного комітету з гігієни та охорони здоров'я Китаю Цзяо Яхуей нарешті пояснила, що невелика кількість тих, хто вилікувався від пневмонії, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, пов'язана з термінами лікування. Про це вона повідомила 28 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Наразі спостерігається збільшення кількості випадків захворювання. Між госпіталізацією і одужанням пацієнтів повинно пройти чимало часу. Пацієнти з легкою формою хвороби відновлюються приблизно за тиждень, хворим з більш важкою формою може знадобитися два тижні і більше", - розповіла чиновниця.

За його словами, перед випискою, згідно з діючими в КРН критеріями, у пацієнтів повинні бути відсутніми клінічні симптоми захворювання, температура тіла повинна відповідати нормі. Варто звернути увагу на те, що проводяться два аналізи на відсутність в організмі нуклеїнової кислоти вірусу.

"Ми повинні бути повністю впевнені, що після виписки пацієнт не є розповсюджувачем інфекції. Це призводить до того, що на цей час кількість виписаних не така велика. Згодом вона зростатиме", - зазначила вона.

Окрім того, стало відомо, що госпіталь Дунфан при шанхайському університеті Тунцзі і китайська біотехнологічна компанія Stemirna затвердили проект з розробки мРНК-вакцини від коронавірусу, яку можна виготовити швидше, ніж звичайну.

"Дослідники планують синтезувати матричну рибонуклеїнову кислоту (мРНК) з декількома видами послідовностей різних антигенів. Потім, за допомогою тестів, вони відберуть ефективні антигени і на цій основі зможуть створити зразки профілактичної вакцини від вірусу 2019-nCoV протягом 40 днів. Після створення зразків вакцини планується її випробування і схвалення", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що період виготовлення традиційних вакцин занадто довгий, якщо говорити про коронавіруси.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, американські та британські вчені оцінили небезпеку поширення коронавірусу з Китаю 2019 nCoV.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?