Посольство України терміново звернулося до співгромадян у Китаї
Категорія
Україна
Дата публікації

Посольство України терміново звернулося до співгромадян у Китаї

Посольство України терміново звернулося до співгромадян у Китаї
Джерело:  online.ua

Посольство України в КНР звернулося до усіх земляків, які знаходяться на китайській території на тлі розповсюдження небезпечного коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Facebook-сторінку установи.

"У зв’язку зі стрімким поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), ПУ в КНР настійливо рекомендує українським громадянам, які перебувають на території Китаю, виїхати з цієї країни в разі наявності такої можливості", - заявили дипломати.

За відомостями посольства, вони ведуть регулярний моніторинг ситуації щодо спалаху у Китаї. Зокрема, підтримуються контакти з місцевою владою.

Наразі диппредставництво працює над можливістю надання допомоги українцям у разі застосування до них карантину.

"Серед іншого вивчається й можливість їхньої евакуації, на випадок, що таке рішення буде прийняте керівництвом нашої держави", - підкреслили у відомстві.

Згідно з повідомленнями агентства Reuters, станом на ранок вівторка, 28 січня, вже 106 осіб стали жертвами коронавірусу. Усі вони - громадяни КНР. Жодної смерті не зафіксовано за межами країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Укрпошти виступили із заявою про нібито небезпек у отримання товарів з Китаю через новий коронавірус. Українська служба стверджує, що така інформація неправдива, бо наразі немає жодних випадків зараження вірусом через предмети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?