Київ відреагував на гучний скандал в ЄС, пов'язаний з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ відреагував на гучний скандал в ЄС, пов'язаний з Україною

Київ відреагував на гучний скандал в ЄС, пов'язаний з Україною
Джерело:  online.ua

В ефірі італійського державного телеканалу RAI1 ведучий заявив, що Україна - це "маленька Росія", чим викликав скандал. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідь диппредставництва Києва у Facebook.

За словами дипломатів, порівняння - некоректне й образливе. Вони звернулися через інцидент до редакції телеканалу із закликом запобігти подібним висловам в ефірі у майбутньому.

"Зважаючи на те, що досі від каналу RAI не було отримано жодної відповіді, ухвалено рішення надати таким дипломатичним крокам публічності й викласти лист на офіційній сторінці посольства", - пояснили оприлюднення листа у посольстві.

Наразі відомо, що скандал почався з телевікторини. Учасникам необхідно було відгадати п'ять слів, відомих виразів, які починалися б зі слова "маленька". Одним з них було "Росія" та ведучий зазначив - так називають Україну.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2019 році скандальний міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, якого пов'язують з кремлівськими політиками, звинуватив українців у підготовці замаху на нього. Топ-посадовець стверджував, що певне "українське угрупування" намагалося його вбити та посилався на дані спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?