У МОЗ пояснили, як шукатимуть китайський коронавірус в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, як шукатимуть китайський коронавірус в Україні

У МОЗ пояснили, як шукатимуть китайський коронавірус в Україні
Джерело:  online.ua

Українські фахівці визначатимуть наявність нового китайського коронавірусу за допомогою спеціальних тест-систем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір телепередачі "Свобода слова".

Під час трансляції виступив заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль. За його словами, ці технології зменшать термін, який необхідний для діагностування. Утім, світ ще не має систем для виявлення цілеспрямовано 2019-nCoV.

"Спочатку пацієнта діагностують на грип. Якщо підтвердження цього діагнозу немає, то проводиться діагностика на той тип коронавірусу, який присутній в Україні. Діагностичні системи є в лабораторних центрах кожної області країни", - пояснив чиновник.

Зразки спрямують до київської лабораторії при негативному результаті та відсутності покращення в пацієнта.

Коваль згадав про випадок коронавірусу в студента зі Львова. Він прибув у місто автобусом, дістався дома на таксі. Там юнак помітив у себе симптоми грипу й звернувся до лікарів.

За останніми даними, кількість випадків зараження новим коронавірусом сягнуло понад чотири тисячі. Відомо про 106 смертельних випадків у Китаї.

Як повідомляв ONLINE.UA, посольство України в КНР звернулося зі спеціальним закликом до усіх земляків, які перебувають там під час спалаху вірусу. Українцям рекомендували залишити Китай, якщо існує для того можливість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?