У Путіна накинулися із гучними звинуваченнями на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна накинулися із гучними звинуваченнями на Зеленського

У Путіна накинулися із гучними звинуваченнями на Зеленського
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва назвала неприйнятною заяву українського лідера Володимира Зеленського про те, що причиною початку Другої світової і Голокосту стала "змова тоталітарних режимів". Речник Кремля Дмитро Пєсков цинічно зазначив, що дану заяву Кремль вважає "вкрай образливою", передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами прессекретаря Путін, в Кремлі із цією заявою "категорично не згодні, не приймають і вважають образливою з погляду пам'яті наших дідів".

"У цій заяві президент України солідаризується з вкрай помилковою, на наше переконання, точкою зору польського керівництва і солідаризується з точкою зору, яка є образливою для десятків мільйонів росіян і громадян країн СНД, чиї батьки, діди, родичі віддали свої життя за звільнення Європи, в тому числі і Польщі від фашизму", - заявив Пєсков.

Варто нагадати, що в ході спільного брифінгу із польським президентом Анджеєм Дудою 27 січня в Освенцімі глава української держави підкреслив, що європейська та міжнародна спільнота не має права мовчати. Зеленський наголосив, що так це було у 1939 році, коли змова тоталітарних режимів призвела до початку Другої світової війни та всіх подальших трагічних подій.

"Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни й дало змогу нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам необхідно об'єднати свої зусилля", – сказав український лідер.

Окрім того, Зеленський підкреслив, що усі країни світу повинні сказати "Ні!" тоталітарним ідеологіям, ксенофобії, агресії, репресіям, будь-яким проявам ненависті та нетерпимості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Сенцов на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив,  що глава держави Володимир Зеленський хоче домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним, однак він наголосив, що з Путіним неможливо домовитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?