Нова методика Кабміну: в Україні оновили ціну на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нова методика Кабміну: в Україні оновили ціну на газ

Нова методика Кабміну: в Україні оновили ціну на газ
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" встановив ціну палива для населення, виробників тепла та інших захищених споживачів на січень 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA З посиланням на пресслужбу енергетичної компанії.

За офіційними даними, ціна сягає 4,65 гривні за кубометр. Суму вказано без урахування податків та витрат на постачання.

У "Нафтогазі" зазначили, що показник на чверть нижче січневого рівня у 2019 році.

"Нова ціна розрахована "Нафтогазом" відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 24 січня 2020 року. Таким чином Україна виконує зобов’язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням та конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу", - пояснили у компанії.

Нова методика передбачає визначення ціни на поточний місяць відносно до фактичних біржових торгів. Останні тривають з 1 до 22 числа цього місяця.

У "Нафтогазі" зобов'язалися інформувати про ціну на поточний місяць. Відомості оновлюватимуть протягом кількох діб після 22 числа щомісяця.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у "Нафтогазі"попередили про ймовірний зрив опалювального сезону у 30 містах України. Йдеться про накопичення серйозних боргів з боку 37 підприємств, які виробляють тепло. Усіх їх проінформували на офіційному рівні про необхідність термінової сплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?