Карати не можна: в ПАРЄ хочуть виправдати РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Карати не можна: в ПАРЄ хочуть виправдати РФ

Карати не можна: в ПАРЄ хочуть виправдати РФ

У Парламентській асамблеї Ради Європи погодили попередній проєкт рішення щодо оскарження повноважень російської делегації через порушення росіянами зобов’язань перед Радою Європи. За попередніми даними, документ винесуть на голосування у залі в середу пізно ввечері, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Варто звернути увагу на те, що проєкт був підготовлений у моніторинговому комітеті одним з ключових лобістів Росії у ПАРЄ, нідерландським лівим Тіні Коксом (моніторинговий комітет призначив його більшістю голосів), а його зміст відповідає очікуванням, зважаючи на автора. Він пропонує уникнути накладання на РФ будь-яких обмежень та стверджує, що Росія показала прогрес у виконанні вимог ПАРЄ.

Окрім того, документ нагадує, що у червні минулого року ПАРЄ вирішила відновити права російської делегації, "закликавши її до змістовного діалогу щодо виконання зобов’язань", та запланувала розгляд окремої доповіді щодо дій РФ. Підготовка цієї доповіді ще триває, і "російська делегація повноцінно співпрацює з моніторинговим комітетом".

За словами Тіні Кокса, Росія виправляє проблеми, через які вона перебувала під санкційним тиском. Він навів два таких приклади: обмін ув’язненими, включаючи повернення українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки, а також відновлення платежів Росії до бюджету Ради Європи.

"Російська Федерація сплатила всі свої внески у бюджет Ради Європи... Наразі не сплачені відсотки (за час затримки платежів), які є предметом спору в комітеті міністрів Ради Європи", - йдеться у проєкті рішення ПАРЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії заявили про законність "повернення" українського Криму до складу РФ, що, на думку Москви,  відповідає головним цінностям ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?