Україна не готова: аналітики зробили попередження щодо коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна не готова: аналітики зробили попередження щодо коронавірусу

Україна не готова: аналітики зробили попередження щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Іноземні фахівці стверджують, що наразі Україна не надто готова до боротьби з можливими епідеміями та пандеміями, тож може мати певні проблеми з розробкою плану захисту від можливої атаки коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Згідно рейтингом Global Health Security Index, готовність України боротися з епідеміями визначили як "нижче середнього" (38 балів зі 100). Окрім того, Україна займає 94 позицію зі 195 країн, поряд з Домініканською Республікою, Зімбабве, Нігерією й Іраном.

Варто зазначити, що найкраще готові до боротьби з епідеміями США (83,5 бали), Велика Британія (77,9), Нідерланди (75,6), Австралія (75,5) та Канада (75,3). Що важливо, Китай, де наразі зафіксований спалах коронавірусу, посів у рейтингу 51 місце (48,2 бали).

Варто звернути увагу на те, що потенційні випадки нового коронавірусу з Уханя не підтвердилися в Україні. За словами генерального директора Центра громадського здоров’я Ігоря Кузіна, перевірялася інформація щодо чотирьох випадків.

"В Україні відомо про чотири випадки підозри на китайський коронавірус, усі чотири випадки було виключено лабораторно. У всіх випадках підтвердився грип А або В, які протікали у важкій формі", — пояснив посадовець.

Кузін зазначив, наразі чинна домовленість про надання Україні тестів для діагностування нового коронавірусу. Ці набори передадуть ЦГЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що китайські вчені із Гонконгу нарешті розробили вакцину проти смертельного коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що почати використовувати вакцину можна буде лише після клінічних випробувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?