РНБО нарешті назвала кількість українців у Китаї
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО нарешті назвала кількість українців у Китаї

РНБО нарешті назвала кількість українців у Китаї

Очільник РНБО Олексій Данилов виступив з важливою заявою. За його словами, в Китаї знаходяться близько 10 тисяч українців, частину з них можуть евакуювати через спалах коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"У нас сьогодні там знаходяться близько 10 тисяч наших громадян. Це і наші студенти, це і люди, які працюють у наших консульських та посольських підрозділах, це люди, які працюють за контрактами в Китаї. Ми сьогодні майже з усіма маємо встановлений зв'язок, розуміємо, де вони знаходяться, в якому вони стані", - розповів Данилов.

 За його словами, "поки ніяких проблем у наших громадян, які перебувають в Китаї, немає".

Данилов звернув увагу на те, що в разі потреби офіційний Київ розглядатиме питання евакуації частини українських громадян з Китаю.

"Зараз такої необхідності ми не бачимо", - підкреслив він, зазначивши, що остаточне рішення про евакуацію повинен прийняти президент.

Також очільник РНБО припустив, що українцям можуть заборонити відвідувати Китай.

"Ми просимо наших громадян, по можливості, обмежити поїздки в Китай. Якщо буде необхідність, ми повністю заборонимо нашим громадянам відвідувати Китай", - каже Данілов.

Він підкреслив, що у РНБО є план дій на випадок виявлення коронавірусу в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іноземні фахівці стверджують,  що наразі Україна не надто готова до боротьби з можливими епідеміями та пандеміями, тож може мати певні проблеми з розробкою плану захисту від можливої атаки коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?