У Кабміні озвучили прогноз ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні озвучили прогноз ціни на газ

У Кабміні озвучили прогноз ціни на газ

У Міністерстві енергетики та навколишнього середовища припустили зменшення ціни газу у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

За словами міністра Олексія Оржеля, у Кабінеті міністрів чекають на продовження позитивних змін.

"Ми очікуємо, що позитивні тенденції, які існують на ринку, будуть продовжуватися. Це означає, що ця нова формула нам дасть можливість ще раз переглянути ціни в лютому в бік зменшення", - пояснив він.

Оржель додав, що у січні показник кінцевої ціни газу для українського споживача становитиме 6-7 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, 24 січня Кабмін змінив постанову про спеціальні зобов'язання та обмежив ціну на газ для населення і теплові тарифи. Обмеження пов'язане з ціною палива на хабі у Нідерландах.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники "Нафтогазу" встановили нову ціну на газ на січень 2020 року. Для оновлення вони використали нову методику Кабміну. Вона полягає в орієнтуванні ціни на показники фактичних біржових торгів. Цей процес триває з 1 до 22 числа щомісяця. Таким чином, кінечна ціна визначатиметься після цих торгів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?