Названо причину падіння військового літака США в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо причину падіння військового літака США в Афганістані

Названо причину падіння військового літака США в Афганістані
Джерело:  online.ua

Авіакатастрофу в Афганістані 27 січня спричинили технічні причини на борту військового літака США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на афганські медіа.

На думку спеціалістів служби цивільної авіації, на корпусі літака немає жодних слідів зброї. Одразу після авіакатастрофи представники "Талібану" заявили, що збили судно своїми силами. Вони першими оголосили про падіння саме американського борту.

Перші повідомлення щодо авіакатастрофи в провінції Газні стосувалися пасажирського лайнера. Нібито в ньому знаходилися понад 80 людей. Місцева державна авіакомпанія спростувала будь-які аварії зі своїм транспортом.

Цивільні фахівці встановили, що таліби не мають відношення до катастрофи. Літак Bombardier E-11A впав після того, як відмовили його двигуни. Екіпаж тоді намагався довести літак до аеропорту міста Шарана, яке розташоване на межі регіону.

У "Талібані" заявили про велику кількість загиблих американських військовослужбовців. Утім, подібна інформація надходила лише від угрупування, яке знаходиться у стані війни проти Сполучених Штатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, командування американських сил в Афганістані офіційно підтвердило падіння літака наступного дня, 28 січня. Військові структури також відкинули гучну версію талібів про ворожий вогонь, який спричинив падіння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?