Білорусь почала термінову перевірку боєготовності армії - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь почала термінову перевірку боєготовності армії - що сталося

Білорусь почала термінову перевірку боєготовності армії - що сталося
Джерело:  online.ua

У білоруській армії почалася раптова перевірка боєготовності. 30 січня глава Міноборони Білорусі Віктор Хренін наказав терміново провести комплексну перевірку бойової готовності збройних сил країни. Війська відпрацюють бойові завдання не тільки на полігонах, а й в населених пунктах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони Білорусі.

"Головною метою перевірки є визначення здатності органів військового управління та командирів управляти підлеглими військовими частинами і підрозділами, а для військових частин і підрозділів Збройних Сил - готовності виконувати завдання за призначенням в умовах мінливої обстановки. З огляду на специфіку виконуваних завдань, військам належить діяти в різних умовах - долати водні перешкоди, відпрацьовувати навчально-бойові завдання вдень і вночі як в лісових масивах, так і в населених пунктах", - пояснили в Міноборони.

Керувати раптовою перевіркою армії Білорусі буде начальник Генерального штабу - перший заступник міністра оборони Білорусі Олександр Вольфович. Пильна увага буде приділена стану техніки та озброєнню, а також роботі систем, що забеспечують їх роботу. Результати перевірки потім будуть проаналізовані і використані в подальшій підготовці збройних сил.

Нагадаємо, кілька днів тому президент Білорусі Олександр Лукашенко провів гучні кадрові перестановки в Міноборони. Він призначив Андрія Равкова, який з 2014 року займав посаду міністра оборони, держсекретарем Ради безпеки, а на його місце поставив Віктора Хреніна, який до цього кілька років був командувачем військами Західного оперативного командування.

"Звільнилися посади, і я не вважав за потрібне з цим тягнути. Ми люди військові, час непростий. Це не означає, що завтра війна і нам з кимось доведеться воювати - ні в якому разі. Але військова організація не терпить невизначеності", - пояснив своє рішення Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко обурений наявністю російських прикордонників на адміністративному кордоні Білорусі з РФ, що не передбачає договір Союзної держави, і тим, що російська сторона масово не пропускає в країну іноземців, які в'їхали через білоруський кордон. Білоруський глава пригрозив, що якщо Росія продовжить порушувати договір, то Білорусь буде змушена захищати свої інтереси в поодинці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?