ЄСПЛ прийняв важливе рішення по цінному свідкові катастрофи МН17
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄСПЛ прийняв важливе рішення по цінному свідкові катастрофи МН17

ЄСПЛ прийняв важливе рішення по цінному свідкові катастрофи МН17
Джерело:  online.ua

Колишній начальник ППО так званої "ДНР" Володимир Цемах може бути екстрадований до Нідерландів як цінний свідок у розслідуванні катастрофи МН17 на Донбасі. Таке рішення прийняв Європейський суд з прав людини, який відхилив запит Цемаха на схвалення забезпечувального заходу, який би дозволив заборонити видачу. Про нове рішення ЄСПЛ повідомив адвокат Цемаха Анатолій Кучерена російським ЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Не дивлячись на подібне рішення Страсбурзького суду, продовжимо шукати інші шляхи щодо захисту інтересів Цемаха. Упевнений, справедливість переважить", - прокоментував рішення ЄСПЛ адвокат Цемаха.

В ЄСПЛ підтвердили, що відхилили запит Цемаху щодо захисту від екстрадиції. У суді допустили, що ексбойовик "ДНР" може бути екстрадований до Нідерландів як фігурант справи по МН17.

Нагадаємо, Володимир Цемах - один з найважливіших фігурантів у справі MH17. Цемаха затримали на окупованій території в червні 2019 року в рамках спецоперації, після чого вивезли до Києва як свідка у справі про катастрофу MH17. За даними слідства, саме він відповідав за протиповітряну оборону району, де був збитий літак. У вересні Цемаха відпустили і він повернувся в "ДНР". Це сталося в рамках обміну полоненими між Росією і Україною - на звільненні бойовика наполягав Кремль.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нідерланди вимагають, щоб Росія видала Цемаха як важливого свідка катастрофи МН17 на Донбасі. У МЗС РФ у відповідь на цю вимогу звинуватили Нідерланди в порушенні міжнародного права.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?