Вже знижені: Гончарук повідомив гарну новину українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже знижені: Гончарук повідомив гарну новину українцям

Вже знижені: Гончарук повідомив гарну новину українцям
Джерело:  online.ua

Ціни на газ в Україні знижені, в зв'язку з чим вже 143 підприємства в 21 області України знизили тарифи на опалення. З такою гарною новиною до українців звернувся прем'єр-міністр Олексій Гончарук за підсумками селекторної наради з регіонами, передає ONLINE.UA.

Гончарук не уточнив, в яких областях знизили тарифи на опалення. Але він підкреслив, що зараз ціна газу нижче, ніж в аналогічний період минулого року.

"Як результат - за грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% менше. Однак опалювальний сезон ще триває. Тому в січні і лютому місцевій владі ще належить докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло", - зазначив Гончарук.

Український прем'єр подякував владі тих областей, де провели перерахунок тарифів на опалення. Також він закликав ті регіони, в яких не змінилися ціни на тепло, активно долучитися до процесу.

Слід зазначити, що напередодні "Нафтогаз" повідомив про серйозне зниження тарифів на газ в лютому 2020 року. Для промисловості планується зниження на 14-15% в залежності від умов, на яких споживачі цей газ будуть купувати.

Нагадаємо, раніше керівництво "Нафтогазу" попередило українців про можливий зрив опалювального сезону в 30 містах України через борги за газ 37 виробників тепла. Заборгованість за газ мають, зокрема, в Дніпрі, Києві, Кривому Розі, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Харкові, Херсоні та Смілі на суму 454 млн гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українцям перерахують тарифи на опалення. Кабмін анонсував, що зниження українці побачать вже в платіжках за грудень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?