Справу проти скандального політика поновили - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Справу проти скандального політика поновили - що відомо

Справу проти скандального політика поновили - що відомо
Джерело:  online.ua

У Полтавському апеляційному суді поновили розгляд кримінальної справи, головним фігурантом якої виступає харківський мер Геннадій Кернес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офіса генерального прокурора.

За даними правоохоронних органів, рішення про поновлення прийняли у п'ятницю, 31 січня.

"Полтавський апеляційний суд 31 січня 2020 задовольнив апеляційні скарги Офісу генерального прокурора і потерпілих у кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі і заподіяння тілесних ушкоджень громадянам під час мирних акцій протесту в січні 2014 року на території Харкова. Зараз обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні спрямовано на новий судовий розгляд", - зазначили в ОГП.

Раніше у районному суді Полтави вирішили закрити провадження проти Кернеса та його охорони. Головним аргументом стала нібито відмова сторони обвинувачення у підтримці держобвинувачення.

На думку прокуратури, суд як відмову інтерпретував відсутність прокурорів на засіданні, яке відбулося влітку 2018 року.

Нагадаємо, марш на підтримку Євромайдану у Харкові був атакований 25 січня 2014 року. У той самий день викрали активістів Олександра Кунятіна й Олексія Ряполова.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпн 2019 року міський голова Геннадій Кернес стверджував, що Харків потопає від кількості наркотичних речовин. Він закликав місцеву поліцію посилити боротьбу проти розповсюдження цієї загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?