Зеленський провів термінову нараду з міністрами - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів термінову нараду з міністрами - що відомо

Зеленський провів термінову нараду з міністрами - що відомо
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський провів термінову нараду з міністрами з питання тарифів на опалення в Україні. Він зазначив, що не всім українцям знизили тарифи на тепло. Міністри відзвітували, які кроки були зроблені в цьому питанні і відзначили, що за грудень споживачам було нараховано до сплати на 5-35% менше - в залежності від міста та регіону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Всі ми боролися за це. Будь ласка, з приводу результатів. Мене цікавить, яка платіжка була в грудні, в порівнянні - у січні, що чекає людей в лютому", - заявив Зеленський, нагадавши, що ще в грудні доручив вирішити питання з тарифами на опалення, щоб зменшити витрати громадян на комунальні послуги.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відзвітував, що 143 підприємства в 120 містах прийняли рішення про зниження тарифів, і досить значний відсоток людей в країні отримали реальне зменшення рахунків в грудні. Глава Кабміну підкреслив, що робота з обласними адміністраціями триває і в січні, як очікується, більше підприємств долучаться до цього процесу.

На нараді із Зеленським також були присутні голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв і голова НКРЕКУ Валерій Тарасюк. Останній пояснив, чому українцям стали тепер приходити по дві платіжки за газ - одна за паливо, друга - за його транспортування. За словами Тарасюка, це необхідно для того, щоб в перспективі українські споживачі могли вільно змінювати постачальника газу.

За підсумками наради учасники погодилися, що основний запас зменшення вартості тепла для населення не в зниженні цін на газ, а в проведенні ефективної термомодернізації будівель і реалізації заходів з енергоефективності в житловому фонді. Гончарук зазначив, що до ініціативи уряду модернізувати якомога більше багатоквартирних будинків в цьому році приєдналися представники 31 міста з 18 областей країни.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року уряд пообіцяв, що українцям перерахують тарифи на опалення. Після першого перерахунку переплачену людьми суму за тепло за завищеними тарифами включать в оплату майбутніх платіжок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський ще в листопаді 2019 року провів нараду з Кабміном, представникам якого доручив вжити термінових заходів щодо зниження тарифів на опалення в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?