Вимагаю пояснень: Зеленський дав жорстке доручення Гончаруку
Категорія
Україна
Дата публікації

Вимагаю пояснень: Зеленський дав жорстке доручення Гончаруку

Вимагаю пояснень: Зеленський дав жорстке доручення Гончаруку
Джерело:  online.ua

Чернівецька та Миколаївська, а також деякі інші області України, так і не знизили тарифи на опалення. Президент України Володимир Зеленський вимагає пояснень і доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку вирівняти зниження до 25-30% у всіх областях країни. Жорстке доручення Зеленський поставив Гончаруку на засіданні, яке відбулося увечері напередодні, передає ONLINE.UA.

"Заслухав звіт про зменшення сум в грудневих платіжках за теплопостачання. Завдання номер один - отримати пояснення від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей, де для зниження нарахувань з незрозумілих мені причин не було зроблено нічого. Завдання номер два - вирівняти зниження до 25-30% у всіх областях країни", - заявив Зеленський під час зустрічі з міністрами.

В відео з наради, опублікованому на сторінці президента в Facebook, видно, що Гончарук прозвітував, що не всі області відреагували на доручення Кабміну щодо зниження тарифів на опалення.

"Рішення про зниження платіжок приймають підприємства. Вони, як правило, знаходяться в комунальній власності. Десь вони належать області, де-то частіше місту. Тобто депутати, мер - це люди, які відповідальні за рівень платіжок. Їм не вдалося переконати органи місцевого самоврядування", - пояснив Гончарук Зеленському.

Український прем'єр зазначив, що не всі області "були в рівних умовах", оскільки в деяких областях тарифи вже були економічно обгрунтованими і раніше. Гончарук при цьому підкреслив, що відповідальними за рівень тарифів і сум у платіжках за комунальні послуги є депутати і мери окремих міст, мешканцям яких не знизили платіжки за комунальнім послуги, зокрема, за опалення.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року уряд пообіцяв, що українцям знизять і перерахують тарифи на опалення. Але не всі області знизили тарифи на тепло. На даний момент доручення Кабміну виконали 43 підприємства в 120 містах України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський провів термінове засідання з міністрами по тарифам на опалення. Міністри відзвітували, які кроки були зроблені в цьому питанні і відзначили, що за грудень споживачам було нараховано до сплати на 5-35% менше - в залежності від міста та регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?