Євросоюз спростив правила видачі віз - що потрібно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз спростив правила видачі віз - що потрібно знати

Євросоюз спростив правила видачі віз - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Євросоюз з 2 лютого змінює правила видачі віз. Нововведення торкнуться тих країн, у яких немає безвіза з ЄС. Що важливо знати украінцям про нові візові правила ЄС повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європейської комісії.

Нові правила насамперед стосуються видачі короткострокових віз для громадян третіх країн, необхідні для в'їзду в 22 країни Шенгенської зони. В їх число входять: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Словаччина, Словенія, Іспанія і Швеція, а також чотири асоційовані з ЄС країни - Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія.

Одне з головних нововведень - подавати документи на візу можна тепер буде за півроку, а не за три місяці до поїздки, як було раніше. Зміняться і самі бланки візових анкет - з'являться нові пункти про цілі поїздки. Також туристам в анкетах необхідно буде вказати повний список країн, які вони планують відвідати під час поїздки. Вартість шенгенської візи для українців залишиться колишньою - 35 євро. Для країн, які не мають угоди про спрощений візовий режим, візовий збір подорожчає до 80 євро для дорослих і до 40 євро для дітей від 6 до 11 років - раніше ці збори становили 60 і 35 євро відповідно.

Одне з найцікавіших нововведень - можливість отримати візу відразу на п'ять років. Щоб отримати таку візу, потрібно буде довести, що людина часто їздить до Європи, платоспроможна і не порушує законів ЄС. Заявки на довгострокові візи можна буде подавати в електронному вигляді, а розглядатися консульськими установами вони будуть протягом 15 днів. Тільки в окремих випадках цей строк може збільшуватися до 45 діб.

Нагадаємо, 30 січня президент України Володимир Зеленський ввів тимчасовий безвізовий режим для жителів Великої Британії. До 30 січня 2021 року британці і громадяни Північної Ірландії зможуть перебувати в Україні без оформлення візи терміном до трьох місяців протягом 180 днів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 2021 року Євросоюз введе обов'язкову попередню онлайн-реєстрацію для безвізових поїздок в системі ETIAS. Нововведення торкнуться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію і Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?