Розлютить багатьох: Цукерберг вирішив радикально змінити Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Розлютить багатьох: Цукерберг вирішив радикально змінити Facebook

Розлютить багатьох: Цукерберг вирішив радикально змінити Facebook
Джерело:  online.ua

Мета Facebook на найближчі роки - не сподобатися, а бути правильно зрозумілим для людей, тому політику соцмережі радикально змінять, щоб максимально зберегти свободу вираження для авторів контенту. Кардинальні нововведення анонсував засновник Facebook Марк Цукерберг, які пообіцяв ввести зміни, хоч через них розлютяться багато. Про це Цукерберг завив на саміті Silicon Slopes в Юті, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Це новий підхід, і я думаю, він обурить багатьох. Але, якщо чесно, старий підхід теж багатьох обурював, тому давайте спробуємо щось нове. Ми продовжимо видаляти дійсно шкідливий контент, але необхідно все-таки дотримуватися своїх принципів", - заявив Цукерберг.

Глава соцмережі зазначив, що раніше Facebook завжди намагався сподобатися всім і діяв так, щоб нікого не образити, навіть на шкоду принципам компанії. В першу чергу, як вказав Цукерберг, мова йде про зайву цензуру, адже Facebook закликають видаляти так багато записів, що через це йому стає ніяково.

"Дійсно шкідливому контенту, такого як заклики до тероризму і насильства або пов'язаному з експлуатацією дітей, як і раніше не буде місця на Facebook. Але повинна бути якась межа, де починається свобода вираження для авторів контенту", - підкреслив Цукерберг.

Слід зазначити, що Цукерберг вирішив кардинально змінити Facebook через масштабну критику соцмережі, яку звинувачують в недостатньому шифруванні даних користувачів і слабкої боротьбі з політичною рекламою, на тлі чого соцмережа стала втрачати користувачів. 29 січня Facebook дозволила користувачам видаляти і приховувати інформацію, яка могла б бути доступна співробітникам соціальної мережі. При цьому в компанії визнали, що збирали інформацію про дії користувачів навіть без їх входу в аккаунт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що співзасновник Facebook відверто розповів про серйозну загрозу соцмережі. Кріс Хьюз вважає, що зараз в руках Цукерберга зосередилася занадто велика влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?