Польща масово відмовляє українцям у в'їзді в країну - відомі причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща масово відмовляє українцям у в'їзді в країну - відомі причини

Польща масово відмовляє українцям у в'їзді в країну - відомі причини
Джерело:  online.ua

У 2019 році 58,5 тисяч українців не змогли виїхати до Польщі через відмову на кордоні. Абсолютна більшість відмов була видана на наземному кордоні через непідтверджену мету поїздки та відсутність коштів. Про збільшення відмов повідомляє ONLINE.UA з посиланням на аналітичний центр "Європа без бар'єрів".

Аналітики відзначили, що відмови українцям з боку Польщі не завжди обґрунтовані. Не останню роль в них відіграє недосконалість методів прикордонних служб ЄС.

"Нам відомо, що деякі громадяни України отримали відмову через відсутність грошей, а банківську карту в якості доказу у них не прийняли", - навели приклад причини відмови українцям у в'їзді до Польщі в центрі.

Слід зазначити, що раніше в Польщі скаржилися на зменшення числа українців, які їдуть на заробітки. Відзначається, що зараз на ринку праці Польщі зростає попит на трудових мігрантів з України, оскільки все більше українців їдуть працювати в Словаччину і Чехію. Крім того, польська влада стурбована можливістю Німеччини ширше відкрити свій ринок праці для громадян з країн, що не входять до складу ЄС, зокрема з України. За підрахунками аналітиків, в такому випадку з країни може виїхати більше 50% українських заробітчан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна статистика Польщі свідчить, що за останні 5 років кількість трудових мігрантів в цій країні збільшилася в 5 разів. Переважну більшість з них (75%) складають українці. Кількість громадян України, які працюють в польських компаніях, влітку минулого року становила 454 тисяч осіб. Також повідомлялося, що понад мільйон українців працюють в Польщі нелегально.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?