Конкурент Маска розроблятиме космічний апарат з ВПС США
Категорія
Технології
Дата публікації

Конкурент Маска розроблятиме космічний апарат з ВПС США

Конкурент Маска розроблятиме космічний апарат з ВПС США
Джерело:  online.ua

Компанія Blue Origin підписала угоду з науково-дослідницькою лабораторією ВПС США щодо співпраці над космічною технікою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Spacenews.

За журналістськими відомостями, договір буде чинним наступні 15 років. Сторони разом проводитимуть дослідження та розробку нового двигуна Blue Origin BE-7. Саме цим елементом у майбутньому оснастять місячний модуль.

Усі випробування проходитимуть на території авіаційної бази Едвардс, що в Каліфорнії.

Наразі невідомо нічого про фінансовий бік контракту. В Blue Origin планують "капітально" вдосконалити об'єкт, який буде використано у майбутньому для двигунних випробувань.

Вперше модуль Blue Moon презентував особисто Джефф Безос, засновник компанії та один з найбагатших людей світу. Концепція майбутнього двигуна BE-7 будуватиметься на ґрунті поєднання рідкого водню та рідкого кисню.

Нагадаємо, корпорація SpaceX Ілона Маска також давно розробляє плани щодо відправлення людської експедиції на Місяць та Марс. Окрім того, представники NASA анонсували нову місячну місію Artimis, яку вже планують розпочати 2024 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно фахівці американського космічного агентства увімкнули так званий атомний годинник. Передбачається, що цей пристрій прямо на борту корабля в космосі допоможе визначати час, який необхідно подолати сигналу від певних об'єктів. Він дозволяє не отримувати вказівки з Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?