Ведеться дискусія: відомо, про що патріарх Кирило просив у Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ведеться дискусія: відомо, про що патріарх Кирило просив у Путіна

Ведеться дискусія: відомо, про що патріарх Кирило просив у Путіна
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков виступив з неочікуваною заявою. За його словами, в Росії робоча група розглядатиме питання щодо згадування в Конституції Росії Бога. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Вся дискусія ведеться в рамках комісії (робоча група з підготовки поправок до Конституції – ред.), вона повинна там вестися. Склад комісії дуже широкий, там висловлюються різні точки зору, формулюються різні пропозиції, в тому числі і цю пропозицію (про згадування Бога – ред.) будуть там обговорювати", - розповів речник Кремля.

Варто звернути увагу на те, що ще 1 лютого Голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда в своєму Telegram-каналі повідомив, що патріарх Кирило під час трапези після присвяченій 11-річчю його інтронізації літургії закликав молитися за те, щоб до Конституції було внесено згадка про Бога.

"Давайте молитися, трудитися, щоб і в нашому Основному законі згадувався Бог. Тому що більшість російських громадян у Бога вірить. Я не кажу лише про православних - я говорю також про мусульман і про багатьох інших. Якщо у гімні може бути "Богом збережена рідна земля", чому про це не може бути сказано у нашій Конституції?... Сьогодні можна було б почати дискусію про це", - заявив Кирило.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітик Ян Шир із Кафедри російських та східноєвропейських досліджень (Карлів університет, Чехія) нагадав, що очільник Кремля Володимир Путін оголосив про зміни до Конституції, чим викликав спекуляції на тему, що  він шукає спосіб  якомога довше залишитися при владі та передати її тому, кого сам же й обере.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?