ЄС зважився на несподіване рішення щодо оточення Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС зважився на несподіване рішення щодо оточення Януковича

ЄС зважився на несподіване рішення щодо оточення Януковича
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу неочікувано ухвалила рішення зняти санкції з двох людей з оточення колишнього президента-утікача Віктора Януковича. Про це розповів брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в соціальних мережах. Він уточнив, що все ще може змінитися, передає ONLINE.UA.

На жаль, журналіст не уточнив про кого саме мовиться.

Варто звернути увагу на те, що ЄС ввів санкції проти 12 осіб з оточення Януковича. Наразі триває робота щодо того, з кого саме знімуть санкції. Востаннє Євросоюз продовжував санкції проти Януковича та його соратників 4 березня 2019 році. В оприлюдненому рішенні, окрім Віктора Януковича, були прізвища 11 його соратників. Санкції чинні до 6 березня 2020 року, а отже найближчим часом ЄС ухвалить рішення про їх перегляд.

Нагадаємо, що в минулому році влада ЄС виключила із санкційного списку ексглаву Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. Ще раніше було знято санції з ексглави Мін'юсту Олени Лукаш та Сергія Клюєва, ексрегіонала Юрія Іванющенка та Віктора Януковича-молодшого у зв’язку з його смертю.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді 2019 року стало відомо, що у канадському уряді триває обговорення щодо зняття санкцій з Андрія Портнова — одного з найбільш одіозних фігур з оточення Януковича. Колишній очільник Адміністрації президента України потрапив під жорсткі обмеження у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?