Пенсії для мешканців ОРДЛО - у Раді прийняли рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Пенсії для мешканців ОРДЛО - у Раді прийняли рішення

Пенсії для мешканців ОРДЛО - у Раді прийняли рішення
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді в середу, 5 лютого, провели розгляд законопроєкту 2083-д, який оновлював порядок надання пенсій громадянам з ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на парламентське засідання.

Народні депутати не схвалили ініціативу. Її спрямували на доопрацювання.

За чинним порядком, українцям, які прописані в окупованих районах Донеччини й Луганщини, для отримання пенсій необхідні посвідчення переселенця. Документ пропонував скасувати цю норму.

Населення безпосередньо в ОРДЛО не може отримувати пенсії. Утім, законопроєкт не пропонував цього через фізичну неможливість процесу.

Окрім того, ініціатива скасовувала переселенцям та жителям ОРДЛО обмеження, за яким неможливо було отримати невиплачену пенсію лише за три роки.

Автори документа зазначали, що хочуть поліпшити ситуацію на КПВВ, які щодня перетинають тисячі пенсіонерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у січні Міністерство соціальної політики нагадало про підвищення пенсій в Україні. Йдеться не тільки про соціальні виплати українцям похилого віку, але й виплати для інших категорій громадян. Наприклад, особам, які втратили годувальника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?