Бійка за землю - з'явилися перші відео зіткнень у Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Бійка за землю - з'явилися перші відео зіткнень у Раді

Бійка за землю - з'явилися перші відео зіткнень у Раді
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді з ранку у четвер, 6 лютого, група народних депутатів заблокувала трибуну та робочі місця президії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднені відеоролики.

Передбачалося, що парламент розгляне в другому читанні законопроєкт про скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Це стало причиною нових сутичок.

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко зайняла місце спікера Дмитра Разумкова. До неї намагався пройти колега Сергій Власенко, але того зупинив професійний спортсмен зі "Слуги народу" - Артем Дмитрук.

Окрім того, до блокування президії приєдналися представники "Опозиційної платформи — За життя". Заступник голови Ради Руслан Стефанчук оголосив перерив у роботі до 12:30.

Нагадаємо, після першого читання до законопроєкту про відкритий ринок землі внесли правки. Так, нардепи встановили мінімальну ціну продажу ділянок, заборону на їх придбання іноземцями, а також обмежили накопичення в одних руках.

Передбачалося, що депутати будуть засідати буквально до пізньої ночі, ледь не до ранку п'ятниці. З відповідною заявою виступив голова об'єднання Давид Арахамія. Він назвав подію "земельною ніччю".

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці у четвер, перед початком роботи Ради, "слуги народу" провели внутрішнє засідання. Його відвідав державний лідер Володимир Зеленський. Він звернувся до парламентарів із закликом підтримати законопроєкт, щоб його прийняли вже цього дня, або ж вночі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?